Sokken met naden

Elke sok wordt op een andere manier geproduceerd. Maar wanneer het gaat om sokken die in hoge aantallen worden geproduceerd, verloopt het productieproces erg snel. Dit houdt in dat de naden van de sokken snel en makkelijk in elkaar worden gezet. Deze naden zijn dan voelbaar voor de drager, en kunnen voor irritatie en soms zelfs wondjes zorgen.

 

Wat zijn naadloze sokken?

De naam naadloze sokken is eigenlijk misleidend, want deze sokken bevatten wel degelijk naden. Een andere naam voor naadloze sokken is ‘handgekettelde sokken’. Deze naam komt voort uit het feit dat het zetten van de naden handmatig gebeurt. Hierdoor heeft de sok uiteindelijk een platte naad die je niet voelt wanneer je hem draagt.

 

5 voordelen van naadloze sokken

 1. Naadloze sokken zitten prettig

Behalve dat er geen naden meer voelbaar zijn, is de naadloze sok ook comfortabeler om een aantal andere redenen. Naadloze sokken hebben namelijk een bredere en elastiekloze comfortband. Hierdoor bevat de sok geen knel- en drukpunten, waardoor deze prettiger zit.
Bovendien zorgen naadloze sokken voor een verbeterde bloedcirculatie vergeleken met gewone sokken. Bonus: de kans op koude voeten is dus veel kleiner!

 2. Naadloze sokken helpen mensen met autisme

Iedereen wordt dagelijks blootgesteld aan ontelbaar veel prikkels, maar iedereen reageert hier anders op. Bij mensen met autisme werken de zintuigen niet goed met elkaar samen, waardoor zij anders reageren op bepaalde dingen.

Wanneer een naad in de sok of een knellende elastiekband irriteert, kunnen autistische mensen soms heftig reageren. Naadloze sokken bevatten geen voelbare naad en zijn elastiekloos, waardoor ze perfect zijn voor mensen met autisme.

                          

3. Naadloze sokken zijn ideaal voor mensen met diabetes

Naadloze sokken zijn ook ideaal voor mensen met diabetes. Mensen met diabetes krijgen op lange termijn bijna gegarandeerd last van hun voeten, omdat de bloedvaatjes en zenuwen beschadigd kunnen raken. Hierdoor kan het bloed niet meer goed doorstromen, waardoor er wondjes kunnen ontstaan. Wondjes genezen minder snel en kunnen gaan ontsteken. 

Met naadloze sokken verminder je de kans op wondjes en irritatie bij de tenen. Door de zachte band heb je geen drukpunt meer op je voeten, wat de kans op wondjes aanzienlijk vermindert.

4. Naadloze sokken zijn belangrijk voor mensen in de horeca

Mensen die in de horeca werken lopen meestal behoorlijk wat kilometers op een dag. Wanneer je veel loopt op een dag schuurt de stof van je sokken vaak langs je voeten. Dit kan blaren of kleine wondjes veroorzaken op de plek waar de naden van je sok zich bevinden. 

Naadloze sokken verhelpen dit en verlagen de druk op je voeten en tenen waardoor je fijner werkt! 

5. Naadloze sokken zijn handig voor kinderen

Vanwege de makkelijke pasvorm zijn naadloze sokken ideaal voor drukke ouders die geen tijd hebben om hun kinderen te helpen bij het aandoen van de sokken. Er is geen foute manier om naadloze sokken aan te doen, waardoor kinderen dit eenvoudig zelf kunnen. 

Bovendien zijn naadloze sokken verkrijgbaar in vele kleuren en maten, waardoor kinderen alle keuze hebben!

 

Al onze sokken op de website zijn zonder vervelende naadjes bij de tenen!
Bent u ook geïnteresseerd in naadloze sokken?
Neem dan eens een kijkje in het assortiment van Gooisebeenmode,
of neem voor verdere vragen contact op.